turvallisuuskortiN suorittaminen webinaarina on tullut jäädäkseen

tyoturvallisuuskortti oliver hale unsplash

Työturvallisuuskortin suorittaminen netissä – vinkkejä ja ohjeita

Iso osa työturvallisuuskorttien koulutuksista järjestetään netissä. Webinaariin osallistuminen ja siitä kaiken hyödyn saaminen vaatii muutamia askelia. Tässä vinkkejä onnistuneeseen päivään, jotta saisit päivästä kaiken irti. Olethan maksanut kurssista, joten miksi et käyttäisi tilaisuuttasi hyväksi! Työturvallisuuskorttikoulutus on myös hyvä tilaisuus verkostoitua muiden kanssa.

Työturvallisuuskorttikoulutukseen ilmoittautuminen

Rekisteröidy koulutukseen verkkokaupassamme. Saat osallistumislinkit sähköpostitse ennen koulutusta. Työturvallisuuskorttikoulutuksessa saat myös sähköisen tehtäväkirjan työturvallisuudesta.

Tarkista tekniset vaatimukset ja testaa laitteistosi

Ennen osallistumista tarkista tekniset vaatimukset: Varmista, että sinulla on tarvittavat laitteet ja ohjelmistot, jotka tarvitaan webinaariin osallistumiseen. Useimmissa tapauksissa tarvitset tietokoneen, jossa on internetyhteys ja selain. Työturvallisuuskorttikoulutuksessa vaatimuksena on, että sinulla on myös kamera ja mikrofoni käytössä.

Testaa laitteistosi ennen webinaarin alkua. Voit saapua esimerkiksi 10-15 minuuttia ennen koulutuksen alkua webinaariin ja toivottaa hyvät huomenet. On helpompi testata laitteiden toimivuus rauhassa ilman paineita. Työturvallisuuskorttikoulutuksessa on aina ennen ohjelman alkua hetki vapaata keskustelua ja toisiin tutustumista.

Tutustu materiaaleihin etukäteen

Valmistaudu etukäteen ja tutustu webinaarin aiheeseen ja mahdollisiin puhujiin. Jos saat etukäteen materiaalia, kuten esityksen tai artikkeleita, lue ne huolellisesti. Työturvallisuuskorttikoulutuksessa saat pdf-kirjan, jossa käydään läpi työturvallisuutta ja sieltä saa hyviä vinkkejä. Voit myös katsoa videoita materiaalipankissa ja tutustua aiheisiin syvällisemmin.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen aikana

 

Ole aktiivinen

Osallistu aktiivisesti työturvallisuuskorttikoulutukseen. Voit myös kysyä kysymyksiä, jos sinulla on niitä. Aktiivinen keskustelu on toivottavaa ja se antaa myös muille osallistujille ajatuksia sekä ideoita. Esimerkiksi työturvallisuuskorttikoulutuksissa netissä on todettu yhdeksi parhaimmaksi anniksi muiden alojen näkökulmat ja mielenkiintoiset turvallisuushavainnot.

Tee muistiinpanoja

Muistiinpanojen tekeminen oman tietokoneen ääressä on helppoa. Ota muistiinpanoja tärkeistä huomioista ja ideoista, joita kuulet koulutuksessa. Tämä auttaa sinua palauttamaan asioita myöhemmin mieleen ja soveltamaan oppimaasi käytännössä. Esimerkiksi työturvallisuuskorttikoulutuksessa on saatavilla selkeä ja hyvä aineisto sähköisesti, mutta muistiinpanot auttavat muistamaan tärkeät asiat ja et unohda, jos sinulle tuli kysyttävää.

Esitä kysymyksiä myös jälkikäteen

Muista myös, että tyoturvallisuus.infon koulutuksiin osallistumalla sinulla on myös mahdollisuus esittää kouluttajille kysymyksiä jälkikäteen. Työturvallisuuskortti ja muut koulutuksemme eivät ole meille pelkkiä korttikoulutuksia. Haluamme aidosti tukea työturvallisuutta ja asiakkaanamme voit kysyä meiltä sähköpostitse asioita mitkä mietityttävät.

Varaa ruokaa ja juomaa

Työturvallisuuskorttikoulutuksissa pyrimme pitämään säännölliset tauot, jotta jaksamme koko päivän. Varaa myös sopivan kevyt lounas ja välipalat saataville, niin virkeytesi pysyy yllä.

Näillä muutamalla vinkillä saat päivästä enemmän irti ja rahoillesi parempaa vastinetta!

Työturvallisuuskortti on TTK ry:n tavaramerkki ja Teemu Tarhala on TTK ry:n hyväksymä työturvallisuuskouluttaja.